У Швеції компанія Coca-Cola планує перейти на пляшки з переробного пластику

25.11.2019, 13:10
53911

Компанія Coca-Cola планує розливати усі свої продукти у Швеції в пляшки з повністю переробленого пластику. Таким чином компанія хоче зменшити свій вплив на довкілля.

Читайте також: Науковці знайшли спосіб переробки будь-якого виду пластику

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Bloomberg.

Нововведення має скоротити використання пластику на 3500 тонн на рік.

За оцінками компанії, ця зміна, яка відбудеться в наступному році, скоротить використання нового пластику на 3500 тонн щорічно. Зміни торкнуться не лише власне напою Coca-Cola, але й іще 40 видів продуктів компанії, включно зі Sprite і Bonaqua.

Водночас кришки та етикетки пляшок залишать без змін. Зазначимо, що у Coca-Cola є окрема екологічна мета – щоб до 2030 року у світі принаймні 50% пластикового пакування компанії виготовляли з переробленого матеріалу. Однією з найбільших перешкод для переходу на перероблений пластик є доступність. Однак рівень рециркуляції більшості пляшок із пластикових напоїв у Швеції перевищує 80% за допомогою системи, де споживачі отримують гроші за повернення, повідомляє переробник Returpack.

Нещодавно Coca-Cola була визнана провідним світовим пластиковим забруднювачем у межах всесвітнього аудиту відходів, організованого Greenpeace.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com