У СІЗО в Луцьку помер хворий на епілепсію підсудний

10.04.2019, 22:16
20362

У Луцькому ізоляторі помер 27-річний підозрюваний. Володимир мав третю групу інвалідності – хворів на епілепсію, йдеться у випуску ТСН.19:30.

Читайте також: Чоловік повісився в СІЗО у Кропивницькому

Родина чоловіка звинувачує у його смерті суддів, які, знаючи про хворобу, не захотіли змінити йому запобіжний захід. Мати підсудного переконана, що йому невчасно надавали медичну допомогу.

Володимир з дитинства хворів на епілепсію. За два роки ув’язнення у нього сталося близько півсотні епілептичних нападів. Чотири – у день смерті.

У слідчому ізоляторі причиною смерті ув’язненого називають набряк головного мозку. Однак звинувачення у ненаданні медичної допомоги заперечують. “Зараз проводиться перевірка за цим факту. Людина утримувалася і надавалася їй медична допомога”, – каже начальник Луцького слідчого ізолятора Сергій Киреєв.

За словами медиків, його постійно оглядав психіатр і терапевт. “У дні нападу фельдшер міг заходити п’ять-шість-вісім разів. Ми відслідковували, були періоди в нього по три місяці цих нападів не бувало”, – каже начальник філії Центру охорони здоров’я ДКВС у Волинській області Світлана Яковчук.

Чоловік чотири рази на добу приймав ліки, які йому привозили рідні. Медики підозрюють, що напади  траплялися тоді, коли він відмовлявся від пігулок.

Володимира підозрювали в участі у збройних пограбуваннях. Справу упродовж двох років розглядали у трьох судах. Усі  обирали запобіжний захід – тримання під вартою. “Вважаю, що жодних перешкод, щоб обрати більш м’який запобіжний захід у суду не було. Ми могли уникнути таких наслідків”, – пояснює адвокат Віктор Пилипчук.

У письмовій відповіді на запит зазначають, що подовжили тримання під вартою, бо йдеться про особливо тяжкий злочин. До того ж не було обґрунтованих висновків лікарів, що підозрюваний не може перебувати під вартою. Натомість адвокат запевняє, що усі документи про хворобу підозрюваного він надавав. Є підтвердження про майже півсотні нападів у СІЗО. Один стався просто у залі суду.

Нині триває слідство і вже розпочали  два провадження – за фактом смерті і неналежного виконання своїх обов’язків медиками. “У межах цих проваджень буде досліджено, чи було надано йому  вчасно і в достатній мірі медичну допомогу”, – каже речниця прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич.

Рідні Володимира сподіваються на справедливе розслідування. Вдовою залишилася молода дружина, адже рік тому вони побралися у СІЗО.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com