У США перевіряють навички українських пілотів для ймовірного навчання на F-16 – CNN

7.03.2023, 09:31
136895

Двоє українських пілотів зараз перебувають на військовій базі в США, де перевіряють свої навички на авіасимуляторах, щоб дізнатися, скільки часу їм знадобиться, щоб навчитися керувати різними військовими літаками США, включно з F-16.

Читайте також: У Раді пропонують дозволити виїзд чоловікам за кордон, але за однієї умови

Про це CNN повідомили три джерела, поінформовані про це питання.

Американський військовий чиновник повідомив журналістам, які подорожували з міністром оборони Ллойдом Остіном на Близький Схід, що українські пілоти були в Тусоні, штат Аризона, для ознайомлення, яке він назвав «звичайною діяльністю в рамках нашого діалогу між військовими з України”.

«Ознайомлювальний захід — це, по суті, обговорення між персоналом ВПС і спостереження за тим, як діють ВПС США», — сказав чиновник.

«Цей захід дозволяє нам краще допомогти українським пілотам стати ефективнішими пілотами та краще порадити їм, як розвивати власні здібності. Під час цього заходу пілоти не керуватимуть жодними платформами, але вони використовуватимуть симулятор під час частини свого візиту».

Чиновник додав, що «немає жодних оновлень щодо F-16 для України», і немає найближчих планів щодо збільшення кількості українських пілотів у США.

Хоча наразі немає жодних ознак того, що льотна підготовка триває, цей крок свідчить про те, що США не повністю закрили двері для надання F-16.

NBC News першим повідомив про оцінку українських пілотів.

Оцінка українських пілотів проводиться частиною Національної гвардії Аризони, яка спеціалізується на навчанні на винищувачах F-16, повідомили двоє американських чиновників.

162-е винищувальне крило, яке керує винищувачами F-16, базується в міжнародному аеропорту Тусона, і важливою частиною його місії є навчання міжнародних екіпажів на літаках четвертого покоління. Згідно з вебсайтом Wing, воно підготувало пілотів із 25 країн, які зараз експлуатують F-16, і називає себе «обличчям ВПС США у всьому світі».

Один із чиновників повідомив CNN, що ще 10 українських пілотів можуть приїхати до США для такої ж оцінки та оцінки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com