У Туреччині заарештували сімох росіян. Їх підозрюють у підпалах лісів

25.10.2021, 14:29
103757

У Туреччині суд заарештував сімох росіян, яких раніше затримали за підозрами у ненавмисному підпалі лісів в Анталії 23 жовтня

Як повідомляє видання Ilkha, йдеться про пожежі, що спалахнули 23 жовтня в районі Коньяалти. Вогонь, ймовірно, поширився з кемпінгу.

“Поліція, яка розпочала роботу над повідомленням (про причетність російських туристів — ред.), того ж дня затримала сімох підозрюваних туристів. Їх доставили до будівлі суду, де суддя заарештував їх за звинуваченням у “організації лісової пожежі”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у результаті оперативних заходів пожежу ліквідували.

Водночас інформацію про затримання росіян ТАСС підтвердило російське консульство в Анталії.

“Генконсульство підтверджує факт затримання 23 жовтня 2021 року правоохоронними органами Туреччини групи російських туристів, які здійснювали похід за маршрутом “Лікійська стежка” в околицях Анталії. Згідно з інформацією, отриманою в місцевому жандармському управлінні, сім російських громадян були затримані за підозрою в підпалі лісового масиву в районі Чагларджа”, — повідомили у російській дипмісії.

Читайте також: Мітинг біля дому Медведчука прихильники увімкнули пісню “День Победы”, противники змушені перекрикувати (ВІДЕО)

Там також додали, що відповідно до місцевого законодавства, органами правопорядку із залученням присяжного перекладача склали протокол надання свідчень свідків і підозрюваних у справі.

“Попри клопотання адвокатів, суд вирішив на період досудового розслідування обставин інциденту укласти російських туристів під варту як підозрюваних в ненавмисному підпалі лісу. Генконсульством направлено запит місцевої влади з витребуванням офіційної інформації за фактом арешту російських громадян і забезпечення консульського доступу до затриманих”, — вказали у диппредставництві.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com