У Вінниці дослідники знайшли древні підземні ходи (відео)

20.08.2019, 22:10
38182

Вінницькі ентузіасти – дослідники місцевих підземель і катакомб звернулися з листом до Папи Римського: просять копії середньовічних карт підземного міста, які за їхніми відомостями, зберігаються у Ватикані. Про це повідомляє місцеве інтернет-видання ″Vlasno.info″.

Читайте також: У Вінниці жінка віддала 5 мільйонів, щоб “зняти порчу”

″Знайдені недавно підземні ходи в центрі Вінниці зацікавили активістів, істориків, громадських діячів і громадян. На їхню думку, не було здійснено належні заходи для збереження історичної спадщини. У зв’язку з цим ініціативна група вирішила звернутися до Папи Римського, щоб отримати план всіх підземель, які є на території Вінниці″, – йдеться в повідомленні.

У листі активісти відзначили, що в історичному центрі Вінниці монахи-єзуїти в 1610 – 1617 роках збудували Єзуїтський костел з колегіумом, навколо яких були зведені стіни з вежею. Трохи пізніше, в 1624 році, монахи-домініканці збудували поруч монастир. У 1746 року майже навпроти від наявних монастирських споруд було збудовано монастир капуцинів. Всі монастирі представляли собою єдиний ансамбль і, за свідченням багатьох історичних джерел, були з’єднані між собою підземними ходами.

Читайте також: У Вінниці показали перший тролейбус власного виробництва

Ініціативна група підкреслює, що старі катакомби були побудовані на території всієї Вінниці, і ними можна було пройти з одного кінця міста в інший. Вони знаходяться на глибині 14 метрів. Саме ці ходи використовували для втечі від ворога, з військовою стратегічною метою, можливістю контратакувати. Зараз збережено і відреставровано лише одне підземелля, яке знаходиться в монастирі капуцинів (зараз храм Діви Марії Ангельської). Інші підземні ходи не були досліджені.

В одній зі старих газет активісти побачили фразу, що плани вінницького підземелля знаходяться у Ватикані. Тому і вирішили відправити лист Папі Римському.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com