У Запорізькій області спостерігається активізація бойових дій з боку росіян

29.04.2022, 19:02
118517

Протягом останніх днів у Запорізькій області спостерігається активізація бойових дій з боку російських окупантів, які зняли частину своїх підрозділів з оточення Маріуполя та перекинули на Запорізький напрямок.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в ефірі інформаційного телемарафону.

“В основному зусилля противника зосереджені на тому, щоб прорвати український фронт біля Гуляйполя та просунутися у східному напрямку області. Ворог намагається вийти на Покровське та оточити українські підрозділи, які захищають Донбас. Також російський агресор продовжує ракетами обстрілювати міста та населені пункти”, – зазначив голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Також Старух поінформував про гуманітарну ситуацію після підтвердження повідомлень про вивезення зерна, сільськогосподарської техніки та зриву посівної кампанії у Запорізькій області.

Він зауважив, що в деяких населених пунктах, розташованих на лінії ведення бойових дій, ситуація дійсно дуже складна. Адже не зважаючи на пропозиції місцевої влади щодо евакуації, у селах залишилися мешканці. Це в основному літні люди, які не захотіли полишати свої будівлі та можуть опинитися на межі голоду.

Старух також додав, що після початку бойових дій з музеїв Запорізької області були евакуйовані майже всі цінні експонати, які становлять історико-культурну цінність.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com