Удар по військовій машині РФ: ОАЕ може запровадити експортний контроль, – Bloomberg

22.09.2023, 13:31
147138

Об’єднані Арабські Емірати розглядають можливість запровадження експортних ліцензій для товарів, що використовуються російськими військовими для війни проти України, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Читайте також: Перш ніж схвалити членство України в ЄС, Польша захоче вирішити питання зерна – аналітик

В ОАЕ є власний контрольний список щодо імпорту та експорту, який включає сотні товарів. Він може бути розширений позиціями з переліку визначених ЄС та США близько 45 категорій “високопріоритетних бойових предметів”, що використовуються Росією у її крилатих ракетах, безпілотниках і вертольотах Ка-52.

Передбачається, що ОАЕ може почати вимагати від компаній, які реекспортують ці товари, надавати докази того, що вони призначені для цивільного використання. Якщо експортні обмеження запровадять, це спричинить затримки і потенційно зашкодить здатності Кремля живити свою військову машину.

Будь-які дії, які перешкоджають спроможності РФ використовувати певний торговельний шлях, є значущими, оскільки це зробить зусилля росіян більш вартісними та складними, стверджують співрозмовники видання. Вони зазначають, що остаточного рішення щодо експортного контролю в ОАЕ наразі немає.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com