Україна готує новий етап розведення військ на Донбасі

17.10.2020, 10:46
86798

Україна веде підготовку до чергового розведення військ на чотирьох напрямках на Донбасі, а також до 10 листопада готується відкрити два контрольно-пропускні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) у районі населених пунктів Щастя й Золоте.

Читайте також: Окупанти тричі порушили “тишу” на Донбасі, втрат немає, – штаб ООС (відео)

Про це заявив віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час прямого включення Вашингтон-Київ, передає “Укрінформ“.

На сьогодні “вже визначені місця ще чотирьох пунктів можливого розведення сил та засобів, а також близько 19 нових локацій щодо можливого гуманітарного розмінування”. Проте Резніков наголосив, що остаточної крапки в цих питаннях не поставлено:

“Процес Мінська дещо заблокований через позицію Російської Федерації та їхніх “проксі”, які представляють окупаційні режими в Донецьку і Луганську”.

У цьому контексті міністр зазначив, що так звані представники ОРДЛО насправді є громадянами Російської Федерації: “Про це ми повідомили світ, маючи відповідні докази… Ми сприймаємо їх як членів російської делегації”, – зауважив Резніков і додав, що Україна не повинна чекати на “добру волю” Кремля, а має рухатися у своєму форматі, “будуючи свій, власний, ландшафт”.

Крім цього, міністр анонсував відкриття двох нових КПВВ у населених пунктах Щастя й Золоте, про що була розмова в Парижі. Він має надію, що це станеться до 10 листопада.

КПВВ “Золоте”, єдиний автомобільний пункт перетину лінії розмежування у Луганській області, закрили 2016 року. Нині в Луганській області відкритий лише один КПВВ у Станиці Луганській.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com