Україна може повернути ініціативу на фронті цьогоріч: в ISW назвали важливу умову

21.02.2023, 13:31
136287

Збройні Сили України можуть повернути ініціативу на полі бою у 2023 році, але щоб це сталося, важлива реалізація однієї умови.

Читайте також: Війна в Україні має жахливі наслідки, наступні дні будуть вирішальними для всього світу – МЗС Німеччини

Про йдеться у звіті Інституту вивчення війни ISW

Аналітики ISW звернули увагу на заяви президента Володимира Зеленського та міністра оборони Олексія Резнікова про те, що українські війська продовжують підготовку до контрнаступів у найближчій перспективі.

Також в інституті згадали заяву члена Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського, який заявив, що Росія розмістила “всі боєздатні частини на лінії зіткнення у Луганській та Донецькій областях та частково у Запорізькій області”.

За словами експертів, Веніславський підтвердив їхню оцінку, що Росія не має великих незалучених боєздатних резервів, які можна було б перекинути та змінити хід операції.

“Ці українські заяви узгоджуються з оцінкою ISW про те, що Україна здатна повернути собі ініціативу у 2023 році з достатньою та своєчасною підтримкою Заходу“, – сказано в повідомленні.

Аналітики нагадують й інші слова Зеленського, що українці продовжать оборону Бахмута, але “не будь-якою ціною”. І вважають, що рішення України захистити Бахмут є стратегічно обґрунтованою спробою стиснути російські війська на окремій ділянці фронту та розбити їх.

“Було зрозуміло, що Україна не буде продовжувати захищати Бахмут, ризикуючи побачити велику кількість українських військ в оточенні міста, тому коментар Зеленського навряд чи є реальною зміною стратегії Києва”, – кажуть в ISW.

Крім того, там зазначили, що візит президента США Джо Байдена до України напередодні річниці початку повномасштабного вторгнення свідчить про продовження підтримки Заходом України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com