Україна отримала від Британії далекобійні ракети Storm Shadow — CNN

11.05.2023, 20:01
140412

Україна отримала від Британії кілька крилатих ракет великої дальності Storm Shadow перед контрнаступом.

Читайте також: Росіяни вже не можуть відбивати контратаки ЗСУ у Бахмуті – ISW

Про це повідомляє CNN із посиланням на кількох високопоставлених західних чиновників.

Варто зазначити, що Storm Shadow мають достатню дальність, щоб завдати удару вглиб окупованих Росією територій України. Ці ракети летять на понад 250 км, що лише трохи менше, ніж легендарні американські ATACMS. Зі свого боку Україна запевнила Британію, що ці ракети будуть використовуватися лише в межах суверенної території України, а не Росії.

За словами американських військових чиновників, ці ракети є “справжньою зміною правил гри з точки зору дальності дії”. Це надасть Києву можливості, про які він просив від початку повномасштабної війни.

Раніше цього року британський прем’єр-міністр Ріші Сунак дав зрозуміти, що Британія розглядає можливість надання зброї дальнього радіусу дії.

“Ми повинні допомогти Україні захистити свої міста від російських бомб та іранських безпілотників. І саме тому Велика Британія буде першою країною, яка надасть Україні зброю більшої дальності”, – заявив Сунак на Мюнхенській конференції з безпеки 18 лютого.

Згодом вже на початку цього місяця британський уряд опублікував оголошення про закупівлю для України через Міжнародний фонд. У повідомленні йшлося про те, що Британія запрошує до 4 травня висловити зацікавленість у придбанні “ударних ракет великої дальності”, а через місяць з потенційними постачальниками зв’яжуться. В оголошенні зазначалося, що йдеться про “ракети або снаряди з дальністю польоту 100-300 км; наземний, морський або повітряний запуск. Корисне навантаження 20-490 кг”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com