Україна запровадить ще три безвізи з ЄС

23.06.2020, 17:31
76309

На саміті Східного партнерства багато країн говорили саме про Україну як про країну, яка повинна стати частиною ЄС, відзначила Ольга Стефанишина.

Читайте також: Україна може отримати безвіз ще з однією країною

Київ буде працювати над впровадженням ще трьох “безвізів” на шляху до Євросоюзу – промислового, продовольчого та авіаційного. Про це розповіла віце-прем’єр з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина в інтерв’ю ТСН, оприлюдненому у вівторок, 23 червня.

За її словами, на саміті Східного партнерства 18 червня багато країн говорили саме про Україну як про країну, яка повинна стати частиною ЄС.

“Я як людина, яка відчуває і розуміє тренди і тримає цю рамку за посадою, забезпечую, щоб саміт був насичений порядком денним, який потрібен бізнесу. Перш за все, це – “промисловий безвіз”, який забезпечить вільний рух нашої продукції на ринок ЄС, адже вже зараз наша продукція виробляється і розміщується на основі європейських правил”, – зазначила Стефанишина.

За її словами, окремим пріоритетом зараз є “продовольчий безвіз”, тому що Україна адаптувала своє законодавство щодо якості, безпеки продукції.

“Зараз ми більш впевнені в тій продукції, яку ми навіть в супермаркетах купуємо. Тому Україна заслуговує, щоб для цих видів продукції ми теж мали безвіз”, – продовжила віце-прем’єр.

Також Стефанишина висловила впевненість, що буде розблоковано питання про підписання угоди про спільний авіаційний простір з ЄС.

“Я вважаю, що під час коронокризи під час обмежень внутрішнього переміщення всередині Європи авіасполучення – це ідеальний час сконцентруватися на переговорах, на врегулюванні проблемних питань. І коли переміщення всередині Європи буде більш вільним, ми зможемо не тільки відновити безвізові умови поїздок, але і підписати угоду, яка стане “авіаційним безвізом”. Це три наріжних камені”, – резюмувала Стефанишина.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com