Українську делегацію в ООН підтримали на найвищому рівні

10.08.2021, 20:40
98391

Українська делегація звернула увагу членів Радбезу на численні кричущі порушення Росією прав України, передбачених Конвенцією ООН з морського права та інших міжнародних норм і принципів.

Росія, зокрема, незаконно позбавила Україну можливості здійснювати свої морські права в Чорному, Азовському морях та Керченській протоці, експлуатувала суверенні ресурси України в цих водах у власних цілях.

Також українські дипломати нагадали, що в квітні 2021 року Росія перекрила частину Чорного моря в напрямку Керченської протоки для іноземних військово-морських кораблів і державних суден під приводом військових навчань. РФ «незаконно поводиться на море», блокуючи комерційне судноплавство і перешкоджаючи військово-морським судам, йдеться в заяві.

Відзначається також, що Росія посилює свій військовий потенціал в Азово-Чорноморському регіоні, зокрема, шляхом збільшення кількості військово-морських судів, в тому числі здатних нести ядерну зброю.

«Росія повинна припинити свою агресію проти України, відновити повагу до суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – заявила українська делегація.

Державний секретар Ентоні Блінкен підтримав Україну. Він нагадав членам Ради безпеки ООН про агресивні дії Росії в Керченській протоці і Азовському морі, спрямовані проти України.

«У Чорному морі, Керченській протоці, Азовському морі ми бачимо агресивні дії проти України з небезпечними вторгненнями на море і в повітрі і переслідуванням судів, що перешкоджає торгівлі та доступу до енергоносіїв» .Блінкен підкреслив, що США підтверджують підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, «що тягнуться до її територіальних вод».

«Крим – це Україна», – підкреслив він.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com