В Індії ліквідували мережу торгівлі людьми, яка заманювала чоловіків на війну проти України

8.03.2024, 16:00
155441

В Індії правоохоронні органи ліквідували мережу торгівлі людьми, яка заманювала молодих чоловіків до РФ нібито на роботу, де їх вербували на війну проти України.

Читайте також: “Укрзалізниця” запускає нову можливість для пошуку та придбання квитків

Про це інформує Reuters.

“Центральне бюро розслідувань (CBI) повідомило в четвер пізно ввечері, що за цією схемою до Росії було відправлено близько 35 осіб, що майже вдвічі перевищує цифру у 20 осіб, про яку раніше повідомляло Міністерство закордонних справ Індії”, – пише агентство.

Повідомляється, що торгівці людьми працювали в кількох штатах країни, де шукали чоловіків через соціальні мережі та місцеву агентуру.

“Громадяни Індії, які стали жертвами торгівлі людьми, були навчені бойовим ролям і розгорнуті на передових базах у зоні російсько-української війни всупереч їхньому бажанню”, – йдеться в заяві CBI.

У відомстві заявили, що деякі громадяни були “тяжко поранені” в зоні бойових дій.

За даними CBI, обшуки проводилися одразу в декількох місцях, зокрема в столиці країни Нью-Делі та фінансовій столиці Мумбаї. Вже було вилучено готівку на суму 50 мільйонів рупій ($605 тис.), а також деякі документи та електронні записи.

“Деякі підозрювані також були затримані для допиту в різних місцях”, – йдеться в повідомленні.

У МЗС Індії заявили, що кожен такий випадок обману індійців для участі у війні “рішуче розглядається” в Москві. Своєю чергою МЗС РФ відмовилося коментувати ситуацію.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com