В Макарові ексгумують цілі родини, розстріляні під час окупації

28.04.2022, 10:03
118402

Після звільнення Макарова сусіди ховали родини, які потрапляли під обстріл під час спроб евакуюватися, тепер їхні тіла ексгумують для проведення розслідувань.

Читайте також: Чотири країни Європи сплатили за російський газ в рублях — Bloomberg

Нині правоохоронці розпочали ексгумацію тіл розстріляних рашистами людей, серед яких була й 12-ти річна дитина, йдеться в ТСН.

У одній із хат підірваний рашистами туалет та пральна машина, а на подвір’ї покинуті дитячі іграшки. Їх родина із Макарова не брала із собою, бо швидко тікала з дому. Тоді ще в окупованому місті озброєні рашисти заходили із погрозами до кожної хати і наказували забиратися геть. «Не виїжджаєте – зараз тут розстрілюємо», – переповідають ті, хто вижив.

Під час гуманітарного коридору, який рашисти самі ж і пообіцяли, колону автомобілів із жителями Макарова росіяни розстріляли. «Брату потрапило в машину. Брат, невістка і один внук загинув там на місті, а один внук був поранений, і жінка братова також була поранена, вона дивом це дитя на собі до посадки якось донесла», – розповідає брат загиблого.

Встиг врятуватися і сусід Григорій, який також був у цій колоні. «До Королівки навіть не доїхали, і вони відкрили вогонь. Першу чергу пустили, хто в першу чергу встиг вискочить з машин – той живий лишився, хто поранений, хто цілий. Друга черга – уже ніхто не вискакував. Вибухнула перша Олегова машина, за Олеговою друга машина загорілася», – розповідає чоловік.

Олег, про якого каже Григорій – це 60-річний сусід, якого вбили разом із невісткою та онукою. Їхні тіла він забрав за першої безпечної можливості і поховав у них у дворі. Нині правоохоронці проводять ексгумацію. «В результаті судово-медичного розтину вказаних рештків будуть встановлені причини їхньої смерті, що буде ще одним доказом агресії військових РФ», – кажуть прокурори.

Нині в Макарівському районі правоохоронці вже ексгумували більше сотні розстріляних місцевих. Точну кількість жертв ще встановлюють.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com