В Одесі відбулися марш «за традиційні цінності» та ЛГБТ-прайд. Не минулося без сутичок

29.08.2021, 08:00
99747

В Одесі 28 серпня відбулися дві ходи: за «традиційні сімейні цінності» та марш рівності, який організував «Одеса Прайд».

Так, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зазначила, що марш рівності в Одесі проводять для підтримки дотримання прав людини незалежно від сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності чи будь-яких інших ознак.

Як зазначає «Суспільне», хода почалася о 16 годині. У заході взяли участь приблизно 300 людей. Учасники ходи вишикувалися в єдину шеренгу біля Колонади Воронцовського палацу та розгорнули плакати й прапори ЛГБТ-спільноти.

Людей під час ходи супроводжували правоохоронці. Начальник Національної поліції в Одеській області Сергій Махотін зазначив, що на заході були присутні 1 000 поліцейських.

Напередодні самої ЛГБТ-ходи в Одесі також відбувся марш за «традиційні сімейні цінності».

В «Одеса Прайд» зазначили, що цьогоріч завдяки спільним злагодженим діям поліції, волонтерів, ЗМІ та активістів у місті «пройшли найдовшу дистанцію в історії одеських прайдів».

Та не минулося без сутичок. Як зазначає «Радіо Свобода», після ходи відбулися зіткнення між правоохоронцями та членами ГО «Традиція і порядок». Противники акції застосували сльозогінний газ проти правоохоронців.

В організації, зі свого боку, заявили, що поліцейські нібито спровокували сутичку, а після цього «людей жорстоко побили, “спакували” в автозаки та повезли до райвідділку».

Так, серед затриманих ㅡ лідер руху «Традиція і порядок» Богдан Ходаковський та керівник одеського осередку Ілля Попков.

За даними РС, поліція затримала 51 активіста. Одному з учасників контракції під час затримання стало погано, йому викликали «швидку».

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com