В РФ знайшли винного у знищенні “Цезаря Кунікова”: розкрито резонансні деталі

17.02.2024, 13:03
154341

Стало відомо, чому адмірала Віктора Соколова відсторонили з посади очільника Чорноморського флоту.

Читайте також: ЗСУ вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції – Тарнавський

Як повідомляє “ВЧК-ОГПУ“, саме Соколов ухвалював рішення щодо великого десантного корабля “Цезар Куніков”, які призвели до того, що корабель був знищений.

Як розповів співрозмовник проекту, корабель вийшов із Новоросійська вночі 12 лютого за наказом командувача Соколова і прямував на ремонт до Севастополя. Через серйозну технічну несправність, ВДК не міг забезпечити самостійний хід, тому його супроводжували буксири.

“Командування знало про небезпеку безекіпажних катерів у морі, особливо біля судна з технічними несправностями, але все одно Соколовим було ухвалено рішення тягнути ВДК. Закінчилося це ударами водних дронів та потопленням судна. Джерело зазначило, що загиблих під час удару не було, але група моряків зазнала тяжких поранень. За їхнє життя досі борються”, – йдеться у повідомленні.

14 лютого українські розвідники у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки і оборони України потопили великий десантний корабель РФ “Цезар Куніков”. Його атакували ударними морськими дронами “Magura V5” біля берегів тимчасово окупованого Криму неподалік міста Алупка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com