В Україні почався перший судовий процес щодо воєнних злочинів окупантів

13.05.2022, 19:03
119587

У Києві почався перший судовий процес щодо воєнних злочинів окупантів. Росіянина Вадима Шишимаріна звинувачують у вбивстві цивільного на Сумщині.

Читайте також: Окупанти гатять по Авдіївському коксохімічному заводу, місто без світла: ситуація на Донеччині

Про це повідомляє “Українська правда”.

Справу слухатиме колегія Солом’янського райсуду Києва. 13 травня вона призначила провадження до розгляду. Наступне засідання відбудеться 18 травня.

Росіянину призначили безкоштовного адвоката та перекладачку. Йому інкримінують дві статті: вбивство і порушення законів і звичаїв війни.

Поки ані підсудний, ані його захисник не озвучували свою позицію.

Водночас, прокурор Ярослав Ущапівський повідомив, що під час слідства Шишимарін визнав свою провину, розкаявся і співпрацював зі слідством.

Прокурор стверджує, що вину російського армійця доводять не лише його слова, а й експертизи і покази свідків. Серед іншого, слідство вилучило зброю, з якої стріляв Шишимарін, а також зброю інших людей, які були з ним у машині.

Вадиму Шишимаріну – 21 рік. Він служив у 4 танковій Кантемирівській дивізії Московської області. Був командиром відділення танкової дивізії. За даними слідства, 28 лютого він убив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед. Згодом Шишимаріна взяли в полон.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com