В Україні розпочав роботу Центр розбудови миру. Чим він займатиметься

15.12.2021, 17:10
107323

У середу, 15 грудня, офіційно розпочав роботу Український національний центр розбудови миру (УНЦРМ), заснований при Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій. Метою роботи центру є моніторинг і документування порушень прав людини, заподіяних внаслідок збройної агресії РФ.

“Центр реалізовуватиме проєкт зі зміцнення соціальної згуртованості, єдності та стійкості українського суспільства, створюються платформи міжвідомчої співпраці між державним і громадським сектором у напрямі розбудови миру”, — повідомила на церемонії відкриття міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Вона зазначила, що до роботи центру залучили високопрофесійних фахівців, зокрема медіаторів, які працюватимуть над подоланням конфліктів в українському суспільстві та відновленням діалогу.

“Тільки через діалог можна прийти до довіри, а від довіри — до миру”, — заявила Верещук.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про авторське право

Метою роботи центру є моніторинг і документування порушень прав людини, заподіяних внаслідок збройної агресії РФ.

“До діяльності Центру залучать міжнародні організації, науковців, громадських діячів і людей, постраждалих від наслідків агресії РФ”, — зазначила міністерка.

Читайте також: «Слуги народу» отримують тисячі доларів зарплат у конвертах за потрібні для Офісу президента голосування

“Ми розуміємо, що у 2022 році це буде період встановлення центру, наповнення його змістом, пошуку інструментів, у тому числі позабюджетних”, — відмітила Ірина Верещук.

“Вже вісім років українська держава вчиться відстоювати та захищати права своїх громадян. Ми починаємо збирати, аналізувати й систематизувати інформацію і документи щодо порушення прав людини та шкоди, якої зазнала держава, фізичні та юридичні особи внаслідок збройної агресії РФ”, — зазначив Олександр Смирнов, в.о. директора УНЦРМ.

Що відомо

2 грудня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про початок створення в Україні національного Центру розбудови миру.

Європейський фонд забезпечення миру виділить Україні 31 мільйон євро на зміцнення оборонних спроможностей.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com