В Україні у травні зростуть пенсії

24.04.2020, 15:50
70515

В Україні, згідно з постановою Кабміну, була проіндексрована пенсія, в результаті вже з 1 травня мінімальна виплата для пенсіонерів виросте до 2100 гривень.

Читайте також: Пенсія в Україні буде підвищена після весняної індексації, але не для всіх

Розмір щорічного підвищення пенсій залежить від зростання споживчих цін за минулий рік і відносного зростання середньої заробітної плати за останнім часом. З урахуванням цих даних Кабмін встановив на 2020 рік коефіцієнт підвищення виплат пенсіонерам 1,11. Це означає, що середня заробітна плата, яка враховувалася при виході на пенсію, для розрахунку виплат підвищиться на 11%, пише Обозреватель.

Вже з 1 травня відбудеться перерахунок пенсій для 6,9 мільйона українців. Якщо розмір підвищення не дотягує до 100 грн, встановлюється доплата до цієї суми, яка враховується при подальших перерахунках пенсії.

Для пенсіонерів, чия пенсія з урахуванням всіх надбавок, грошової допомоги та інших доплат не дотягує до 2100 грн, передбачена доплата до встановленої суми. Надалі ця компенсація буде враховуватися при інших перерахунках пенсій. На неї можуть розраховувати жінки зі страховим стажем понад 30 років і чоловіки – не менше 35 років.

Підвищення пенсій в травні пройде в автоматичному режимі, і нові суми надійдуть на банківські рахунки пенсіонерів або будуть доставлені листоношами “Укрпошти”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com