В Україні запроваджують кримінальну відповідальність за поширення інформації про переміщення ЗСУ

24.03.2022, 20:22
115531

Верховна рада України вводить кримінальну відповідальність за поширення інформації про переміщення ЗСУ. Зокрема, йдеться про фото та відео української техніки та військових.

Читайте також: Верховна Рада прийняла закон про звільнення імпорту від мит та ПДВ

Про це в Телеграмі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко та Верховна рада.

Згідно з документом, поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну та по території України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, – карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Крім того, поширення інформації, яка може допомогти ідентифікувати на місцевості переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Виняток становить лише та інформація, яку раніше оприлюднили у відкритому доступі Генеральний штаб Збройних сил України, Міністерством оборони України або офіційні джерела відповідних відомств країн-партнерів.

Крім того, змова з окупантами чи незаконним збройним формуванням з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України чи, також карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com