В Україні збираються відновлювати залізничне сполучення

21.05.2020, 19:48
73125

В Україні з 1 червня відновить свою роботу залізничне сполучення, про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій. Уже з 1 червня ми почнемо далекі пасажирські залізничні перевезення, заявив Владислав Криклій під час огляду станції “Київ−Пасажирський”. Про це повідомляє Мініфраструктури.

Читайте також: Зеленський підписав закон про банки

До слова, міністр зазначив, що карантин дав час залізничникам, щоб краще підготуватися до прийому пасажирів. Так, наприклад, на Вокзальній площі у Києві демонтували МАФи і встановили сучасну систему відеонагляду.

Крім того, прессекретарка міністра Оксана Герасимова розповіла, що поки мовиться лише про внутрішнє залізничне сполучення.

“Про міжнародні пасажирські перевезення поки мова не йде. Тут насамперед усе залежить від наших сусідів, тож МЗС України веде перемовини”, – пояснила Оксана Герасимова.

На уточнююче запитання про імовірні терміни відкриття міжнародного залізничного сполучення вона наголосила, що конкретно про терміни можна буде говорити, коли Кабмін завершить перемовини з урядами інших країн.

До слова, вона зауважила, що перемовини тривають не лише щодо залізничного сполучення, а й, наприклад, авіасполучення. Тож залізничні та авіаційні міжнародні поїздки можуть відновитися одночасно.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com