В Україні зростуть ціни на алкоголь

14.09.2021, 09:00
100877

В Україні будуть змінені мінімальні роздрібні ціни на алкоголь. Проект постанови про затвердження оновлених цін розроблений Міністерством економіки України.

Про це передають Економічні Новини з посиланням на УНІАН.

Передбачається, що документ дозволить легальним виробникам підвищити вартість продукції до економічно обґрунтованого рівня. Крім того, у відомстві зазначили, що проект також покликаний детінізувати ринок алкоголю.

Читайте також: Відпочинок у Чорногорії: в країні посилили правила в’їзду для туристів

«Через подорожчання сировини і матеріалів, використовуваних в галузі, легальні виробники алкогольних напоїв без актуалізації МРЦ не можуть підняти вартість свого продукту до економічно обґрунтованого», – розповіли в міністерстві.

Мінекономіки спільно з Інститутом економіки та прогнозування НАН України опрацьовують алгоритм проведення розрахунків МРЦ і вивчають можливості його удосконалення.

«Враховуємо вплив всіх ключових індикаторів, зокрема, питома вага обсягів виробника на ринку і порівнюємо надану інформацію за ринковими цінами з метою уникнення маніпуляції з даними», – розповів заступник міністра економіки Сергій Теленик. Зараз документ знаходиться на узгодженні з іншими органами влади.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com