Вакцинація дітей за кордоном: які щеплення обов’язкові в ЄС

27.03.2022, 22:00
115848

Майже два мільйони українських дітей були змушені покинути свої домівки через війну та шукати прихисток за кордоном. Європейська програма захисту переселенців з України дає право нашим малюкам відвідувати місцеві дитячі садочки та школи.

Проте зараз дуже важливо дотримуватись календаря щеплень і захистити дитину від небезпечних інфекційних захворювань.

UNICEF в Україні розповів, що в більшості країн ЄС рутинні щеплення обов’язкові. Без них дитину можуть не допустити до прийняття у дитячий садок, школу та інші заклади.

Рівень щеплень від кору, краснухи, епідемічного паротиту, поліомієліту, дифтерії, правцю, кашлюку, туберкульозу, гепатиту В серед європейських дітей становить понад 95%.

Як перевірити, які щеплення обов’язкові

На сайті Європейського центру профілактики та контролю захворювань оберіть країну вашого перебування. Там ви знайдете перелік обов’язкових щеплень для дітей. Його можна порівняти з українським Національним календарем щеплень.

Слідкуйте за графіком щеплень та шукайте, де можна вакцинуватися у новій країні. Якщо вам запропонують вакцинуватися — не відмовляйтеся та не відкладайте таку можливість.

Кір — небезпечне вірусне захворювання, яке може бути смертельним. Так, щороку він убиває понад 100 000 людей в усьому світі. Лікарка-педіатриня Лідія Бабич розвіяла міфи про кірта розповіла, чому необхідно вакцинуватися.

_______________

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com