Вчені повідомили, що епідемія COVID-19 в Україні згасає

1.06.2020, 15:52
74209

Тенденція повільного згасання епідемії коронавірусу намітилася в Україні з кінця травня. Про це йдеться в дослідженні Світового центру даних Геоінформатика і сталий розвиток при КПІ ім. Ігоря Сікорського, опублікованому в неділю, 31 травня.

Читайте також: Комаровський розповів, що найкраще захищає від зараження COVID-19

Фаза щоденного зростання захворюваності відзначалася на початку березня – наприкінці квітня, далі протягом другої половини квітня – травня проходила фаза стабілізації на рівні 400-500 нових інфікованих за день – за винятком окремих сплесків, які не впливали на загальну тенденцію.

Тривалість другої фази епідемії пояснюється низьким рівнем дотримання карантину – піша і автомобільна мобільність українців в 1,5-3 рази перевищувала показники найбільш уражених хворобою країн Європи.

На найближчі шість днів вчені припускають лінійний, повільно-спадний характер епідемії в Україні з рівнем 300-450 нових інфікованих у день на тлі окремих сплесків.

Дослідження вказують на початок переходу України до фази повільного згасання епідемії з кінця травня – початку червня. Прогнозується, що цей процес триватиме до кінця червня. Щоденна кількість інфікованих буде стійко нижча від числа видужалих.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com