Комаровський розповів, що найкраще захищає від зараження COVID-19

1.06.2020, 11:49
74172

Для найкращого захисту від коронавірусної інфекції COVID-19 необхідні респіратор найвищого класу захисту – FFP3, спеціальні захисні окуляри і рукавички.

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус в Україні перевалила за 24 тисячі

Про це в своєму блозі на YouTube повідомив популярний український доктор Євген Комаровський. За його словами, найдаремнішим елементом захисту є комбінезон.

“Якщо ви медичний працівник, який входить в палату до пацієнта, то вам потрібні респіратор FFP3, окуляри і рукавички”, – зазначив Комаровський. Рукавички в цьому випадку, пояснив медик, необхідні для захисту медпрацівника при контакті з виділеннями хворого, які можуть стати джерелом усіляких інфекцій.

Відповідаючи на питання про доцільність використання одноразового захисного комбінезона, доктор підкреслив, що його основна функція – захистити одяг, а не людину, яка його носить.

“У цілому, одноразовий комбінезон стосовно коронавірусу – це просто викинуті гроші”, – сказав медик, додавши, що такий костюм дійсно потрібен для співробітників “швидкої допомоги”, які здійснюють госпіталізацію інфікованих коронавірусом. При цьому Комаровський вважає, що навіть в подібних випадках необхідна дезінфекція салону “швидкої” після кожного пацієнта, що створює складності.

“У будь-якому випадку, ці комбінезони – вони в абсолютній більшості випадків скоріше не потрібні, ніж потрібні”, – резюмував доктор.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com