Вчені з’ясували, як кава впливає на зір

3.12.2021, 17:33
106351

Вчені з Канади з’ясували, що кофеїн підвищує уважність і точність виявлення цілей, що рухаються, а також покращує реакцію.

Читайте також: Понад 13 тисяч нових випадків: добова COVID-статистика в Україні

Про це повідомляється у статті, опублікованій у журналі Psychopharmacology.

Гострота зору відноситься до здатності людини виявляти і розпізнавати дрібні деталі і може бути виміряна в статичних (нерухомих) або динамічних умовах. Динамічна гострота зору особливо важлива у багатьох повсякденних діях. У новій науковій роботі дослідники перевірили, як саме кофеїн покращує обробку зорової інформації.

У дослідженні взяв участь 21 доброволець. В один день вони приймали капсулу кофеїну (у дозі чотири міліграми на кілограм), а другого дня — капсулу плацебо. За допомогою комп’ютерного тесту, розробленого та затвердженого в Університеті Ватерлоо, кожен учасник мав динамічні навички гостроти зору за годину і через годину після прийому кофеїну.

Учасники, що прийняли капсули з кофеїном, показали значно більшу точність і більш високу швидкість щодо рухомих цілей малого розміру. Швидкість руху очей і контрастна чутливість, які впливають динамічну гостроту зору, також були чутливі до споживання кофеїну.

За словами вчених, споживання кофеїну може бути корисним для зорової функції людини, підвищуючи пильність. Це важливо для керування автомобілем, їзди на велосипеді або заняття спортом.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com