Військовий експерт проаналізував, як війська із Сирії можуть вплинути на війну в Україні

13.08.2022, 18:33
125616

Наприкінці липня торгове судно Sparta II, яке перебуває під санкціями США, пройшло турецьку протоку Босфор шляхом із Сирії до порту Новоросійськ. Представники європейської розвідки впевнені, що судно перевозило військові машини для підтримки російської агресії. Є також ознаки, що Росія шукала додаткові ресурси в інших місцях. Зокрема, за деякими даними видання Bloomberg, РФ перекинула частину військ до України з Південної Осетії та Карабаху.

Читайте також: Воєнний стан та мобілізацію в Україні подовжать ще на 3 місяці

Військовий експерт Петро Черник в ефірі національного телемарафону розповів, що це означає для України і наскільки це небезпечна ситуація.

“Це небезпечна ситуація. Війська у Сирії були найбільш боєздатними на той момент, коли вони туди заходили. Це був далекий 2015 рік. Це було доволі потужне угруповання. Це і добра, і погана новина одночасно. Добра новина – дійсно закінчуються підготовлені ресурси. Це не може нас не тішити. Погана новина – противник не збирається відступати як мінімум від тих окупованих територій, які є по факту у нього сьогодні”, – сказав Черник.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com