Військовий експерт розповів про два напрямки нападу Білорусі на Україну

22.03.2022, 18:32
115325

Армія Білорусі може почати наступ на Україну у двох напрямках – це Волинь та Київщина. Проте залишаються сумніви щодо їхніх успіхів.

Читайте також: Російські окупанти у награбованому одязі тікають у бік кордону з Білоруссю – Генштаб

Про це в інтерв’ю Марку Фейгіну сказав військовий експерт з Чехії Юрій Федоров.

“Перше, що кидається в очі, то можна припустити, що вторгнення Білорусі може відбутись на території Волинської області, щоб перерізати дорогу до Львівщини та унеможливити постачання до України західного озброєння. Це – ймовірний варіант. Але Волинь – це не той регіон, через який можна легко пройти, особливо в умовах весняної погоди. Бо там багато лісів. Також у цьому регіоні є історичні партизанські традиції. Під час Другої світової війни саме там і ближче до Галичини діяти різні партизанські загони, як радянські, так і Української повстанської армії. І саме УПА там діяла дуже довго та успішно воювала”, – сказав Федоров.

Військовий експерт сумнівається у тому, що напад Білорусі на Україну може бути успішним.

“Можна уявити, що лісовими дорогами ця білоруська армада, якщо вона вирішить напасти на Україну, то її знищуватимуть. І чесно кажучи, я не бачу серйозних перспектив успіхів цих російсько-білоруських військ, якщо це справді станеться. Інший варіант, який також може обговорюватися – це використання білоруських військ для посилення російського угрупування, яке діє на київському напрямку. Це теж можна розглянути, бо Київ – це напрямок головного удару російських окупаційних військ. Але там ситуація склалась не найкраще для росіян”, – наголосив експерт.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com