“Вони чітко сказали: “Ви наші”: Арестович назвав дату вступу України до ЄС

24.04.2022, 20:32
118165

Європейці побачили у нас стару Європу, яку вони вже значною мірою втратили.

Читайте також: У Генштабі ЗСУ повідомили, що відбувається на кордоні з Білоруссю

Про це в інтерв’ю російському виданню “Медуза” розповів радник Офісу президента Олексій Арестович.

“Вони ж там (у Європі, – ред.) загралися із соціальними експериментами, з новизною та з усім іншим, що може дозволити собі лише дуже багате суспільство: соціалізм, левізно, ось ці всі приколи… Це все добре, але питання зіткнення з дуже авторитарним, вкрай правим режимом — таким як путінський — показав, що, мабуть, центристська політика, яку демонструє Україна, більш надійна щодо можливостей цивілізаційного протистояння”, — повідомив Олексій Арестович.

За його словами, на третю добу війни в Україні, Євросоюз та Європарламент проголосували б за приєднання нашої країни до ЄС.

“Вони чітко сказали: “Ви наші. Ви реалізуєте зараз усі цінності, що лежали в основі європейської культури”. Процес дуже швидко стартував. А потім Росія в страшному переполоху почала працювати на індивідуальному рівні з різними країнами, і ми одразу побачили уповільнення: через позицію Франції, Німеччини, Сербії, Угорщини і частково Італії. І це уповільнення сповільнювалося: “Почекайте. Так, прискорена процедура, але не зараз. Зайдіть за кілька місяців чи тижнів і так далі”. Це було чітко видно, доки не трапилися Буча та Ірпінь”, — наголосив радник голови ВП.

Він також додав, що позиція країн-партнерів змінилася за три-чотири дні після того, як світ побачив, що російська армія зробила в Бучі.

“Зараз єврочиновники кажуть, що з 1 січня 2024 року можливий офіційний вступ до Євросоюзу”, — сказав Олексій Арестович.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com