Вирок Януковичу: з’явилися нові подробиці з суду

5.12.2018, 12:16
6163

Колегія суддів Оболонського районного суду міста Києва вийшла до нарадчої кімнати для винесення вироку у справі про держзраду президента-втікача Віктора Януковича.

Читайте також: Януковича із паралічем терміново госпіталізували у Москві

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні в середу після того, як адвокати Януковича заявили, що їхній підзахисний знову не може виступити з останнім словом через отриману травму, пише “Інтерфакс-Україна”

“Медичні довідки, представлені суду, не містять даних про те, що Віктор Янукович не може виступати в суді, про те, що у нього травмована голова або органи мови. З огляду на це суд не бачить підстав для подальших перерв у цьому судовому засіданні. Відеоконференцзв’язок саме і передбачає стан здоров’я, який не дає можливості підсудному прибути на засідання”, – сказав головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

Суд надавав Януковичу можливість виступити з останнім словом 12, 23 жовтня і 19 листопада.

“Суд повністю усвідомлює право Віктора Януковича мовчати і не нести за це жодної відповідальності”, – зауважив Дев’ятко.

Також суд відхилив клопотання сторони екс-президента про перенесення засідання та допит у режимі відеоконференції ізраїльського лікаря Еяля Аттіаса, який 4 грудня приїхав до Москви на запрошення представників Януковича, зокрема для обговорення можливості його обстеження в Ізраїлі.

Адвокат Януковича Олександр Горошинський заявив, що режим роботи московської клініки, де наразі перебуває його клієнт, не передбачає проведення відеоконференції з судом. За його словами, Янукович перебуває в “нерухомому стані”.

Водночас прокурор Максим Крим зауважив, що надані довідки з медичного закладу конкретно не пояснюють, чому Янукович не може брати участь у судовому процесі у режимі відеоконференції.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com