“Я на це піти не можу”: Лукашенко відмовився від нових виборів президента

16.12.2021, 10:18
107340

Політика не влаштовує можливе спостереження із боку Заходу

Найближчим часом Білорусь не проводитиме нових президентських виборів. Тим більше не слід очікувати, що народне волевиявлення пройде під контролем Європи або хоча б місії ОБСЄ.

Таку позицію самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка повідомляє опозиційне видання Zerkalo.io.

За словами політика, наразі інші країни намагаються знайти важелі для зовнішнього управління Білоруссю. Про це свідчить невдала спроба провести кольорову революцію після останніх виборів глави держави.

“Вони розгорнули проти нас гібридну війну, — це факт, — наголосив Лукашенко під час виступу у Вітебській області. — Але не ми вибори маємо проводити! Вони приїдуть, проведуть під егідою ОБСЄ. Ви такі дива десь бачили?”

Обуренню самопроголошеного президента Білорусі немає меж. Він зазначив, що не може піти на такий крок, адже проводити вибори всередині країни може лише сама країна.

Читайте також: Смертельні пожежі на Закарпатті: які основні причини та що робити у випадку загоряння

При цьому раніше Лукашенко не відкидав можливості нового волевиявлення для народу. Про це він також згадав і сам, зазначивши, що відмовився від такого розвитку подій, щоб виключити нові суспільні заворушення в державі.

Додамо, що проведення чесних та прозорих виборів під час моніторингу від місії ОБСЄ є однією з вимог країн Заходу щодо зняття більшості санкцій із Республіки Білорусь.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com