Як зробити, щоб дитина проводила менше часу в смартфоні

15.08.2021, 15:15
98745

Відносини з телефоном можуть бути двох типів: здорові і не дуже. У першому випадку ми використовуємо його для того, що нам дійсно потрібно: дзвонимо, купуємо квитки, фотографуємо, читаємо новини. А в другому – стаємо від нього залежні. Причому настільки, що наш настрій підпорядковується тому, що показує екран телефону.

У наш час багато хто стикається з залежністю від телефону. Існує навіть спеціальний термін, який описує страх залишитися без нього, – номофобія. Так, згідно з дослідженням 2019 року, 66% дорослого населення США зізнаються, що без мобільних пристроїв не могли б прожити і дня.

Але дітям усвідомлені відносини з телефоном даються куди складніше: вони не завжди розуміють, як часто і для чого їм варто користуватися. Тому, щоб допомогти дитині, вам потрібно правильно налаштувати її смартфон.

1. Скачайте корисні додатки
Хочете дізнатися, як з’являється веселка? Перейдіть за посиланням. Як зібрати картковий будиночок? Подивіться відео. Відповіді на багато питань лежать у нас на відстані витягнутої руки – в телефоні.

2. Зробіть порядок на робочому столі
Видаліть додатки, якими ваша дитина давно не користується, а що залишилися, розподіліть по тематичним теках:
– музика;
– ігри;
– транспорт;
– гроші;
– навчання;
– соцмережі;
– обробка фото і відео;
– покупки;
– утиліти.
По-перше, так простіше орієнтуватися в телефоні. По-друге, це допоможе не відволікатися при пошуку конкретної іконки, наприклад, на соціальні мережі. Завдяки папок дитина буде фокусуватися на конкретному завданні і шукати те, що допоможе її вирішити.

3. Налаштуйте повідомлення
Ми нерідко забуваємо про свої справи і хапаємося за смартфон, коли бачимо повідомлення. Хтось залишає коментар в інстаграмі, ми заходимо його прочитати і … через 30 хвилин виявляємо себе в новинній стрічці або на прямому ефірі якогось блогера. Якщо це так часто трапляється з дорослими, чи потрібно говорити, як легко дітям потрапити в таку «павутину»? Щоб дитина сконцентрувався на отриманні знань, рекомендуємо відключити повідомлення в усіх додатках, які ці знання не дають.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com