ЄС вже наступного тижня може затвердити сьомий пакет санкцій проти Росії: що до нього ввійде

14.07.2022, 21:01
123901

Новий пакет санкцій проти країни-агресорки може містити заборону на імпорт російського золота, яке є найбільшим неенергетичним експортом країни. Крім того, ЄС збирається розширити список товарів подвійного призначення, заборонених для експорту до РФ, а також запровадити нові персональні санкції проти фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із ширшим оточенням Путіна.

Читайте також: Мав коло однодумців: прикордонники розповіли деталі про білоруса, який втік зі служби

Про це повідомляє EURACTIV з посиланням на дипломатів ЄС.

Зазначається, що ембарго на золото було узгоджене на саміті G7 минулого місяця членами ЄС, зокрема Францією, Німеччиною та Італією з представниками США, Канади, Японії та Великої Британії.

Крім того, новий пакет санкцій буде спрямований на усунення лазівок у раніше затверджених заходах, наприклад, шляхом додавання певних продуктів до списку заборонених товарів. Деякі дипломати ЄС припускають, що сьомий пакет також міститиме нещодавно опубліковане роз’яснення Європейської комісії щодо транзиту підсанкційних товарів до Калінінградської області Росії.

Попри те, що деякі країни-члени, зокрема зі Східної Європи, продовжують наполягати на додаткових заходах щодо енергетики, більшість країн ЄС не готові до потужніших кроків, як-от повного ембарго на нафту чи обмеження щодо газу.

Водночас Україна наполягає на тому, аби у новому санкційному пакеті були заходи щодо блокування всіх російських банків, які ще не потрапили під заборону. Зазначається, що такі заходи можуть бути розглянуті Євросоюзом у наступних пакетах санкцій.

Нагадаємо, за словами очільника ОП Андрія Єрмака, газове ембарго стане сильною відповіддю на будь-який енергетичний шантаж Кремля. Єрмак наголосив, що західний світ має продемонструвати, що більше не буде залежати від російських енергоресурсів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com