Забезпечити школи протиепідемічними засобами повинні органи місцевої влади, – МОН

31.08.2020, 20:21
82916

Організація матеріально-технічного та фінансового забезпечення навчального процесу в школах покладається на сільські, селищні, міські та обласні ради. Про це заявив в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет під час брифінгу, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Читайте також: В Україні навчилися лікувати коронавірус COVID-19 – Степанов

“Переважна більшість закладів загальної середньої освіти є установами комунальної власності. Тому організація матеріально-технічного та фінансового забезпечення покладається на сільські, селищні, міські та обласні ради. Крім цього, МОН звернулося в регіони з рекомендаціями щодо організації навчального процесу і протиепідемічним необхідних заходів в навчальних закладах”, – розповів Шкарлет.

Посадовець також розповів, що навчальний рік почнеться як завжди – 1 вересня. У ситуаціях “зеленого”, “жовтого” або “помаранчевого” рівнів епідемічної ситуації в регіонах відвідування навчальних закладів буде дозволено в звичайному режимі з дотриманням санітарних норм. Якщо у певному регіоні буде встановлено “червоний” рівень, то  там будуть використовувати механізм дистанційного навчання.

Окрім цього, в.о. міністра розповів про інформаційну кампанію МОН спільно з UNICEF: “Ми розповімо про правила і умови навчального року в умовах пандемії. Кожній школі розіслані інформаційні матеріали. Ми вчимося жити в умовах пандемії. І наша спільна відповідальність зробити цей навчальний рік безпечним, доброзичливим, зрозумілим для батьків і учнів. Закликаю бути всіх добрішими один до одного, а вчителів – не перевантажувати дітей матеріалом. Дитина повинна мати дитинство”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com