Західні політики вимагають проведення в Україні виборів – ЗМІ

24.09.2023, 19:26
147226

Деякі західні політики підштовхують Україну до проведення парламентських і президентських виборів, попри війну та воєнний стан.

Читайте також: ЄС виплатив Україні транш допомоги на 1,5 млрд євро

Як пише The Washington Post, цю пропозицію, яку спочатку висунув Тіні Кокс, голландський голова Парламентської асамблеї Ради Європи, також підтримав сенатор Ліндсі О. Грем під час візиту до Києва минулого місяця разом із сенаторами Річардом Блументалем та Елізабет Воррен.

Інші республіканці також підхопили цю ідею, зокрема й консервативні коментатори, такі як Такер Карлсон, який неправдиво звинуватив Зеленського у скасуванні виборів. Втім, Конституція України забороняє вибори в умовах воєнного стану.

“Проведення вільних і чесних виборів у воєнний час є фактично неможливим і також необдуманим, на думку українських чиновників, експертів з виборів і прихильників демократії. Приблизно одна п’ята території України зараз окупована російськими військами. Мільйони українців переміщені, багато з них живуть за межами країни. Десятки тисяч солдатів воюють на фронті”, – пише газета.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com