Закатовані тварини, ікони та шприці: у Харкові активіст зробив фотосесію в смітті, щоб привернути увагу до екокатастрофи (відео)

31.08.2021, 18:43
99945

У Харкові екоактивіст Артем Приходько влаштував фотосесію в купі сміття на річці Уди. Таким чином хлопець намагався привернути увагу до екологічної катастрофи.

Читайте також: “Плакали навіть чоловіки”: з чим зіткнувся покалічений 7-річний хлопчик з Черкас

Про це ТСН.ua повідомив сам Артем Приходько.

Розчищенням річки Уди, яка протікає по території Харківської області, екологічні активісти займалися чотири місяці тому. За цей час вони зібрали практично 110 тон відходів і очистили два кілометри шляху.

“Ми хотіли привернути увагу до екологічної проблеми у всій країні. До мене прийшло безліч звернень про те, щоб зайнятися очищенням річок в Дніпропетровській, Львівській, Полтавській та Київській областях”, — розповів Артем Приходько.

Він також додав, що найпоширенішими забруднювачами річки стали продукти життєдіяльності людей. Зокрема — пластикові та скляні пляшки з-під алкоголю. Крім того, під час очищення водойми активісти знайшли і трупи тварин.

“Виявили безліч шприців, дитячих іграшок, ікон. Дуже багато було тварин в намордниках і мішках — тобто їх навмисне топили. Деякі були вже розкладені, у деяких ще залишалася шерсть. Знайшли ми це на ділянці річки в селищі Бабаї”, — підкреслив екоактивіст.

За його словами, наступної весни планується створити інтерактивну карту, на якій можна буде відображати екологічні проблеми в водному басейні, а також запускати подібні екоакції у всіх містах і куточках країни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com