Затриманих у Мінську журналістів депортують з країни

21.08.2020, 22:45
82021

Затриманих в Мінську журналістів російської служби Радіо Свобода відпустили і депортують з країни. Про це у своєму Telegram-каналі повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

Читайте також: У Мінську протестувальники утворили 13-кілометровий живий ланцюг (відео)

За даними асоціації, близько 20:00 стало відомо про затримання журналістів московського бюро Радіо Свобода Андрія Кисельова та Юлії Вишневецької. Їх затримали нібито для перевірки документів і відвезли у відділок міліції. Пізніше журналістів звільнили. “Їх забрали співробітники посольства і повезуть до Смоленська. Депортація на 5 років”, – йдеться в повідомленні.

Протести в Мінську: що було раніше 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його головний опонент Світлана Тихановська – 10,1%. Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, сталися сутички з силовиками. Раніше Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуація в Білорусі розхитують ззовні. 16 серпня після ще однієї телефонної розмови в прес-службі Лукашенка заявили, що вони з Путіним мають намір спільно реагувати “в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз”.

19 серпня у ЄС заявили, що не визнають президентські вибори в Білорусі. Паралельно Захід готує пакет санкцій проти осіб, причетних до розгону протестуючих і вбивств. 20 серпня в Білорусі відкрили справу про захоплення влади опозицією. У Білорусі пригрозили Євросоюзу у відповідь заходами через нових санкцій.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com