Зчитують PIN-коди з карт і роблять дублікати: українців попередили про небезпечні махінації

5.09.2021, 10:00
100263

Фахівці з кіберполіції розповіли, як захиститися від крадіжки грошей з банківських карт.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Джерело: Апостроф

Відзначається, що одним з найпоширеніших видів шахрайства з банківськими картами є скімінг – це коли злодії прикріплюють до банкоматів спеціальні пристрої, які зчитують інформацію з магнітних стрічок, а також встановлюють приховані відеокамери, що фіксують введення PIN-коду. Після цього шахраї виготовляють дублікати карток і знімають з них чужі гроші.

Щоб мінімізувати ризики крадіжки грошей з карти кіберполіція радить перш за все вибирати банкомати, які розташовані у відділеннях банків, гіпермаркетах і на добре освітлених, велелюдних місцях. Там складно непомітно встановити сторонні прилади.

Крім того необхідно:

уважно оглядати банкомат перед використанням. Якщо помітили невідповідність елементів за кольором або підозрілі деталі, краще пошукати інший;
не повідомляти нікому дані банківської картки, особливо CVV і PIN-код;
не передавати картку стороннім при розрахунках в закладах харчування, магазинах і т.д.;
при введенні PIN-коду, прикривати клавіатуру рукою, це допоможе запобігти крадіжці карткових даних за допомогою прихованих відеокамер.

Як повідомляв “Апостроф”, в Києві викрили жителя Запоріжжя, який з 2019 року обманом схиляв людей до установки на свої смартфони програмного забезпечення, за допомогою якого він крав їх дані.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com