Зеленський підписав закон про мораторій на підвищення тарифів на тепло

18.08.2022, 21:32
125915

Президент Володимир Зеленський підписав закон про запровадження мораторію на підвищення тарифів на опалення та гарячу воду протягом дії воєнного стану та шести місяців після його припинення.

Читайте також: По Україні можуть вдарити із трьох боків на День Незалежності – Жданов

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Документ повернуто з підписом президента 18 серпня.

Також закон передбачає, що протягом зазначеного періоду ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягає збільшенню від ціни, що застосовувалася у відносинах між постачальником та побутовими споживачами станом на 24 лютого 2022 року.

При цьому постачальникам природного газу забороняється примушувати споживачів оплачувати заборгованості (у тому числі включати цю заборгованість у рахунок на оплату, подавати судові позови, проводити стягнення цієї заборгованості у примусовому порядку, вчиняти заходи з припинення газопостачання у зв’язку з наявністю цієї заборгованості тощо).

“Опалювальний сезон буде без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для споживачів. Президент України підписав надважливі закони, які забезпечать як цінову стабільність у сфері теплопостачання, так і фінансову спроможність підприємств теплокомуненерго під час опалювального сезону 2022/23 років”, – заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Міністр наголосив, що цей опалювальний сезон буде найскладнішим за період незалежності України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com