“Злив” Калуша: подруга Зеленського здобула перемогу на Нацвідборі (реакція мережі)

14.02.2022, 09:01
111377

12 лютого в Україні відбувся Нацвідбір Євробачення-2022. В результаті, цьогоріч Україну на співочому конкурсі в Турині представлятиме співачка з Закарпаття Аліна Паш з піснею “Тіні Забутих Предків”.

Читайте також: “Люди з лісів”: генпродюсер “Суспільного” принизив українців у прямому ефірі

Серед цьогорічних фаворитів називали Аліну Паш, Kalush Orchestra та Wellboy. Саме ця трійка і отримала найвищі оцінки і від жюрі, і від глядачів. Виступ гурту Kalush Orchestra журі оцінило у 6 балів.

Член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, режисер Ярослав Лодигін пояснив свою низьку оцінку стереотипністю образу учасників нацвідбору.

“Я не міг зрозуміти, куди мені дивитися, коли я дивився це шоу. Я думаю, що я би віддав більше балів, якщо би це був просто КALUSH. В цьому форматі мені здалося, що фокус може розсіятися. А найбільше моє суб’єктивне переживання, коли я думаю, як ми репрезентуємо себе. Мені здається, що ми вже декілька разів представляли себе таким чином, ніби Україна, українці – люди з лісів, люди з гір в даному випадку. Мені здається, що настав час якоїсь іншої репрезентації. Що ми не маємо повторювати цей образ, робити його стереотипним – щоб люди в Європі, у світі уявляли нас, як людей природи”, – зауважив Ярослав Лодигін.

При цьому з’ясувалось, що фаворитка журі – також представниця гірського регіону.

Власне, розбіжність балів суддів з їхніми коментарями стосовно учасників стало першим “яблуком розбрату” між глядачами та журі.

Читайте також: Kalush Orchestra влаштував скандал та звинуватив Суспільне у фальсифікації балів (відео)

В мережі висловили припущення, що журі були упередженими й просували Аліну Паш. А тому “підтягнули” бал Wellboy (він отримав 7 з 8), адже підозрювали, що найвищий бал глядачі віддадуть Kalush Orchestra, себто навіть “8” від журі для Alina Pash не стануть рятівними, адже переможець у разі однакової суми балів — той, кому віддали перевагу глядачі.

Як учасників, так і українців насторожило оголошення балів від глядачів. Річ у тім, що ведучий Тімур Мірошніченко під час оприлюднення балів, кілька разів переплутав оцінки конкурсантів. 

Через це таблиця з балами голосування глядачів зникла з екрану.

Уже сама участь Аліни Паш стала контроверсійною для загалу ще задовго до її перемоги у прямому ефірі, і на це було кілька причин.

З 2019 року Аліна Паш внесена до бази “Миротворець” за перебування в окупованому Криму у 2015 році.

У 2017 році на своїй сторінці в Інстаграмі Аліна Паш виклала фото, де стоїть на тлі Кремля у Москві, одягнена у світшот з написом “Kyiv”.

Читайте також: Alina Pash представить Україну на конкурсі “Євробачення-2022”

Відомо, що у 2018 році Паш збиралася виступати на фестивалі в інноваційному центрі Сколково в Москві, але співачка передумала через хвилю критики.

Що каже мережа

Якщо двома словами: “Калуш” і “Ганьба”.

 

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com