Знищення Трипільської ТЕС: чому РФ вдалося влучити у станцію і чи можна її відновити

12.04.2024, 12:30
157204

Трипільську ТЕС у Київській області, яку було зруйновано внаслідок російських ракетних ударів 11 квітня можна відновити і енергетики вже навіть мають пропозиції із надання обладнання від європейських країн.

Читайте також: В України закінчилися ракети для Patriot та Iris-T – оглядач Bild

Про це повідомив голова наглядової ради ПАТ “Центренерго” Андрій Гота в ефірі української служби “Голосу Америки”.

З його слів,  з огляду на постійну небезпеку атак РФ відновлення Трипільської ТЕС без надання Україні систем ППО – “марна справа”.

“Будь-що підлягає відновленню. Минулого літа мали схожу картину, коли ці блоки були не відремонтовані і на деяких станціях не працювали зовсім. Тобто відновити ми можемо все. Без міжнародних партнерів це зробити майже неможливо. Тому ми вже маємо певні обіцянки надати нам трансформатори, турбіни, інше обладнання з європейських країн, але знову-таки, без достатньої кількості ракет для протиповітряної оборони – це, м’яко кажучи, марна справа буде”, – наголосив він

Гота наголосив, що частину балістичних надзвукових ракет, що летіти в напрямку станції, вдалось збити. Втім, через брак ракет для систем ППО, частина повітряних цілей все ж досягнули мети і знищили ТЕС.

Зазначається, що Трипільська ТЕС забезпечувала світлом майже три мільйони людей й була найбільшим постачальником електроенергії на Київщині, Житомирщині й Черкащині.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com