Зосередилися на трьох областях: в Міноборони назвали основну мету росіян на фронті

23.05.2022, 20:32
120351

Армія РФ продовжує наступи на декількох напрямках, найактивніші бої – у Донецькій та Луганській областях.

Читайте також: Російські окупанти збільшили інтенсивність застосування авіації: ранкове зведення Генштабу

Основною метою армії Росії наразі залишається спроба оточити угруповання Об’єднаних сил, встановити повний контроль над Донецькою, Луганською і Херсонською областями та забезпечити стійкість сухопутного коридору з окупованим Кримом.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі “Україна – Укрінформ” повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“Агресор веде інтенсивний вогневий вплив тактичними ракетними комплексами та авіацією вздовж усієї лінії бойового зіткнення та в глибині оборони наших військ, зокрема у Донецькому операційному районі та на Слов’янському напрямку”, – сказав він.

Ворог продовжує також завдавати удари по території України крилатими ракетами морського базування типу “Калибр”.

В Міністерстві оборони наголошують, що на Харківському напрямку противник намагається відновити втрачене положення, застосовує розвідувально-вогневі комплекси, веде вогневий вплив по районах зосередження наших військ.

На Донецькому напрямку основні зусилля противник зосередив на Бахмутському і Сєверодонецькому напрямках, намагаючись оточити підрозділи Об’єднаних сил у районах Сєверодонецька і  Лисичанська та  вийти на адміністративний кордон Луганської області.

На Сєверодонецькому напрямку Збройні Сили України вживають заходів аби не допустити розширення ділянки вклинення та подальшого просування російських окупаційних військ.

На Криворізькому і Миколаївському напрямках противник не припиняє вогневе ураження позицій наших військ, руйнує промислову та соціальну інфраструктуру, застосовує розвідувально-вогневі комплекси у складі безпілотної авіації, реактивну і ствольну артилерію.

“Кораблі ЧФ в акваторіях Чорного і Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, та ведуть розвідку на приморському напрямку”, – розповів Олександр Мотузяник.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носія КРМБ типу “Калибр” (сумарний залп – до 16 ракет).

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com