Визнання Криму та розміщення військових баз: Росія висунула умови в обмін на “допомогу” Казахстану

6.01.2022, 20:57
108827

В обмін на допомогу Казахстанупридушити протести в країні силами ОДКБ, Росія висунула низку умов. Зокрема, Астана має визнати окупований Крим російською територією.

Читайте також: “Російська земля”: у Держдумі РФ заговорили про “возз’єднання” Казахстану з Росією

Про це повідомляє турецьке видання Akit.

Президент Касим-Жомарт Токаєв, виступаючи на національному каналі Habar 21, підтвердив, що попросив президентів країн-учасниць ОДКБ (Росія, Киргизстан, Таджикистан, Білорусь і Вірменія) допомогти навести порядок в країні.

“Я зустрічався з лідерами країн-учасниць Організації. Я попросив їх допомогти Казахстану подолати цю терористичну загрозу… Я чекаю швидких кроків для забезпечення безпеки”, – сказав Токаєв у зверненні.

Читайте також: Лукашенко закликав протестувальників у Казахстані стати на коліна перед військовими

Після цієї заяви президента Токаєва, як пише Akit, Росія висунула певні умови, щоб допомогти Казахстану: визнання анексії Криму, повернення російській мові статусу другої офіційної, розміщення на території країни російський військових баз, а також надання автономії для російського населення Казахстану.

Як відомо, у Казахстані від 1 січня тривають протести. Формальним приводом стало збільшення цін на газ, влада країни частково пішла на поступки, але згодом ситуація змінилась. У ніч проти 5 січня протести переросли в сутички мітингарів і поліції, протягом дня в країні частково був відсутній Інтернет та зв’язок.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com