13-та колона “вагнерівців” прибула в Білорусь

28.07.2023, 18:32
144253

У Білорусь заїхала 13-та колона російських найманців “ПВК Вагнер” і понад 80 машин.

Читайте також: “Жодних значних результатів”: в Угорщині зробили заяву про контрнаступ ЗСУ, тотожну російській

Джерело: моніторинговий проєкт “Беларсукі Гаюн

Деталі: За даними білоруських аналітиків, трасою М5 від Бобруйська в напрямку Осиповичів рухається 13-та колона найманців “ПВК Вагнер”, яка налічує щонайменше 80 одиниць автомобільної техніки.

У колоні присутні бронеавтомобілі “Щука” (“Чекан”), бензовози, ПАЗ, автобуси, КАМАЗи тентовані та бортові, фури та “Урали”, пікапи та легкові авто, кілька тралів, вантажівка з маніпулятором і “буханки”.

Зазначається, що деякі бронеавтомобілі рухаються зі зміненою задньою частиною – у вигляді КУНГу, на який нанесено хрест, як санітарна машина. Також у колоні був помічений сірий автобус із червоно-зеленим поєднанням кольорів “лукашистів” і їхнім гербом, повідомляє “Гаюн”.

Машини рухаються на російських номерах і – незаконного збройного формування “ЛНР” у супроводі ДАІ РБ.

Оновлено: Пізніше “Гаюн” уточнив, що один із БТР “Чекан” був з українськими номерами.

У соцмережах з’явилося фото одного з бронеавтомобілів “Щука” (“Чекан”). На ньому нанесено символ “Z” у колі, машина рухалася на номерах так званої “ЛНР”, але на даху був закріплений ще один автомобільний номер. Якщо придивитися, то видно, що це саме український автомобільний номер зразка 1994-2004 рр.

 

Номерний знак висів догори дриґом, а прапор знаходився не в правій, а в лівій частині. За даними моніторників, реєстраційний номер на БТР “Чекан” був – 008-57 АО, а регіон 13 (Луганська область). Зрозуміло, що цей номер не належить цьому бронеавтомобілю. Швидше, він для найманців, як “трофей”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com