Прості лайфхаки, які допоможуть зекономити пальне в автомобілі

10.09.2023, 17:24
146479

В Україні вже тривалий час дорожчає бензин, і тому зараз як ніколи актуальна тема економії пального.

Читайте також: Холодильник обов’язковий: сім продуктів, які потрібно охолоджувати, хоча мало хто про це знає

Спочатку варто розвінчати укорінений міф – нібито, якщо вимкнути кондиціонер і відкрити вікна в авто, то бензин вдасться заощадити. Знайте – такий метод не допоможе вам зберегти пальне, а, можливо, навіть підвищить витрату. Причина дуже проста – коли вікна машини відкриті, виникає завихрення повітря, і авто стикається з опором під час руху, через що може більше “лопати” бензину.

Крім того, коли бензин витрачається більше, ніж зазвичай, зверніть увагу на те, чи немає в машині зайвого вантажу. Ще авто може почати витрачати багато бензину, якщо забиті паливний чи повітряний фільтри.

Якщо ви ще не знаєте, як економно їздити на машині – ми розкриємо вам хитрі лайфхаки.

Як економити бензин на механіці

Всі розгони мають бути плавними, тобто не потрібно розкручувати двигун при перемиканні передач до позамежних обертів – 5-6 тисяч – це дуже багато. Пам’ятайте, що чим вище обороти – тим більше споживання пального у цей момент. Тобто перемикайтеся завжди своєчасно.

Другий лайфхак – потрібно плавно і завчасно гальмувати. Наприклад, якщо ви бачите здалеку червоний сигнал світлофора, то можна заздалегідь відкинути педаль газу, підкотитися до світлофора на включеній передачі, таким чином під час підкату буде здійснюватися гальмування двигуном, і потім до повної зупинки ви догальмуєте педаллю гальма.

Третій лайфхак – коли ви їдете по затяжному спуску, обов’язково потрібно рухатися на включеній передачі. При русі накатом у такому разі електроніка двигуна відсікає подачу пального взагалі, за умови, що ви відпустили педаль газу. У двигун пальне не надходить, тобто він працює без подачі бензину.

Як економити бензин на автоматі

Також, як і на механіці, для економії бензину варто плавно їздити. Крім того, потрібно стежити за тим, щоб тиск у шинах був у межах параметрів, які вказані на корпусі авто. При низькому тиску витрата пального збільшується. Якщо ви будете здійснювати менше маневрів, то теж зможете заощадити пальне.

Як економити пальне на трасі

Не хочете багато платити за бензин – запам’ятайте ще один хитрий лайфхак – зафіксуйте вищу передачу.

Ось що для цього потрібно зробити:

– селектор автомата необхідно перевести в ручний режим роботи;

– потім на панелі приладів згасне буква D (“драйв”), а загориться цифра, яка буде означати, що вища передача включена.

Ось такі прості маніпуляції допоможуть заощадити на поїздках.

Як економити бензин у пробці

Якщо необхідно зупинитися на більше, аніж кілька хвилин, тоді для економії варто перевести селектори варіатора чи автомата в положення P (“паркінг”) або N (“нейтральна швидкість”).

Під час руху в пробках потрібно намагатися рівномірно дуже повільно рухатися і якомога менше зупинятися, оскільки саме для початку руху машини витрачається чимало енергії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com