16-річна дівчина впала у церебральну кому через кір на Львівщині

25.01.2019, 13:58
9037

У реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні лежить 16-річна дівчина з Дрогобиччини, хвора на кір. У нещепленої пацієнтки – інфекційне запалення мозку – коровий енцефаліт. Внаслідок ускладнення наразі вона перебуває у церебральній комі. Загальний стан захворюваності на кір по Україні близький до оголошення епідемії.

Читайте також: На Одещині різко зросла кількість дітей хворих на кір

Про це повідомляє 24 канал.

Спалах кору на Львівщині

За словами лікаря обласної лікарні, стан дівчини з Дрогобиччини серйозно ускладнився.

“В неї розвинулося таке грізне ускладнення, як коровий енцефаліт, який перебігає дуже важко. Вона зараз у церебральні комі і стан її є тяжкий”, – зазначила лікар-інфекціоніст Віра Гнатюк.

Тим часом в обласній інфекційній лікарні на стаціонарі вже приблизно 150 пацієнтів із кором. Із них майже половина – діти, десятьом немає і року. Тож вони не встигли отримати щеплення.

Кір – що це?
Це надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях — до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

У львівській обласній дитячій лікарні із кором лежать троє немовлят. Двійню хлопчиків привезли із Кам’янка-Бузького району, ще одного новонародженого – з Радехівського. Усі вони заразилися кором одразу при народженні. Адже ознаки інфекції у їхніх мам з’явились після пологів. У малюків – ще пізніше.

“На фоні проведеної терапії їх стан йде з позитивною динамікою. Перед тим в нас на лікуванні перебували ще двоє діточок з кором. В одної дитинки була пневмонія, в іншої – не було, обійшлося легшим перебігом”, – розповіла лікар-неонатолог Лариса Григоренко.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com