175 Гб витоків інформації щодо РФ та Донбасу оприлюднив “новий Wikileaks”

26.01.2019, 22:55
9210

Distributed Denial of Secrets опублікував у мережі 175 Гб інформації про Росію та її втручання у конфлікт на Донбасі. Її зібрали із хакерських атак та зливання даних.

Читайте також: У МЗС України прокоментували шпигунський скандал в ОБСЄ

Проект Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) у п’ятницю оприлюднив масштабну колекцію документів з РФ, отриману шляхом хакерських зламів та витоків інформації.

‏Як пише The New York Times, більшість матеріалів, які проливають світло на російську війну в Україні, а також на зв’язки між Кремлем і Російською православною церквою, тощо, були опубліковані раніше в Росії, Україні та інших країнах.

Однак вражає обсяг матеріалу – 175 гігабайтів.

Як зазначила група DDoSecrets, основні файли нової колекції під назвою “Темна сторона Кремля” включають “сотні тисяч повідомлень і файлів російських політиків, журналістів, олігархів, релігійних діячів і націоналістів/терористів в Україні”.

Зазначається, що документи включають об’ємний архів матеріалів з МВС Росії, який WikiLeaks відмовився публікувати у 2016 році.

“Отримані архіви електронних листів і внутрішніх документів були розміщені по всьому Інтернету, а нова колекція прагне зібрати все в одному місці”, – йдеться в матеріалі.

Емма Бест, журналістка з Бостона, яка допомагала організувати DDoSecrets, повідомила виданню, що сайтом займається менше 20 осіб, які живуть у різних країнах, однак більшість з них воліють залишатися неназваними, – повідомляє “Українська правда”. 

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com