18 років з марихуаною в носі: австралійцю провели операцію

2.11.2019, 21:45
50187

В Австралії з носа чоловіка витягли пакетик марихуани, який він запхав туди 18 років тому, щоб “пронести” контрабандою у в’язницю. За словами медиків, це перший подібний випадок. Про це повідомляє УНІАН.

Читайте також: В Індії 10-річному хлопчику провели унікальну операцію з видалення 526 зубів

Лікарі, які повідомили про цей випадок, розповіли, що чоловік отримав марихуану від своєї подруги, яка відвідувала його у в’язниці. Він помістив наркотики в праву ніздрю, але пізніше не зміг самостійно витягти пакетик.

Попри те, що протягом кількох років після інциденту чоловік страждав від хронічних інфекцій та закладеності носа, він помилково вважав, що проковтнув наркотики. Насправді за 18 років упаковка перетворилася на риноліт – камінь, який утворюється в результаті повільного відкладання солей кальцію навколо чужорідного тіла, що потрапило до носа.

У доповіді медиків із лікарні в Сіднеї зазначено, що чоловік дізнався про таку долю пакетика, коли звернувся за медичною допомогою з питанням, яке, на його думку, було абсолютно не пов’язане з тим інцидентом. Риноліт видалили з носа чоловіка під загальним наркозом.

Коли подальше дослідження показало, що він містив “гумову капсулу з рослинними речовинами”, тоді чоловік і згадав про марихуану. Через три місяці після видалення риноліту пацієнт відзначив, що дискомфорт у носі повністю зник. Дослідники вважають, що це перший зареєстрований випадок “риноліту на основі марихуани”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com