2019 рік у США став рекордним за кількістю масових вбивств

29.12.2019, 10:55
58154

У 2019 році в США сталася найбільша кількість масових убивств принаймні з 1970-х років, свідчать дані спільного дослідження Associated Press, USA Today та Північно-Східного університету.

Читайте також: У США 17-річна дівчина вкрала і розбила приватний літак

За їхніми даними, загалом за цей рік в США було скоєно 41 масове вбивство (вбивство чотирьох або більше осіб без урахування злочинця). З них 33 були масовими розстрілами. В результаті атак загинуло 211 осіб.

Зазначається, що в більшості випадків злочинці і жертви були знайомі – масові вбивства траплялися внаслідок сімейних сварок, конфліктів, пов’язаних зі злочинними бандами або наркотиками, а також відбувалися на ѓрунті ненависті до колег або членів сім’ї. У багатьох випадках мотив злочинця встановити не вдалося.

Дев’ять масових розстрілів сталися в громадському місці, решта – в будинках, на робочому місці або в барі. Масові вбивства були зафіксовані майже в половині американських штатів, причому найбільше – у Каліфорнії, де діють одні з найбільш суворих законів про зброю.

Агентство почало вести відповідну статистику з 2006 року, проте дослідникам не вдалося виявити відповідного числа масових вбивств як мінімум з 1970-х років. За кількістю загиблих рекордним залишається 2017 рік, коли в Лас-Вегасі сталася найсмертоносніша масова стрілянина в сучасній історії США.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com