28-річний Остін Рассел купив всесвітньо відоме видання, яке складає рейтинги мільярдерів

14.05.2023, 21:29
140544

Остін Рассел, 28-річний магнат автомобільних технологій, придбав 82% акцій Forbes Global Media Holdings, материнської компанії відомого ділового журналу.

Читайте також: Годинник Apple Watch зможе працювати без iPhone: деталі

Як повідомляє Bloomberg, угода оцінюється в 800 мільйонів доларів. Продавець – гонконгська компанія Integrated Whale Media Investments, збереже за собою міноритарний пакет акцій.

Рассел є головним виконавчим директором компанії Luminar Technologies, яка розробляє технології лідару та машинного сприйняття на основі зору, в першу чергу для самокерованих автомобілів. Luminar, ринкова капіталізація якої становить 2,1 млрд доларів, торік отримала 40,7 млн доларів продажів і не є прибутковою.

Рассел планує стати візіонером бренду Forbes і не буде залучений в повсякденні операції.

Forbes планує призначити нову раду, що складається з американських експертів в області ЗМІ, технологій та штучного інтелекту.

Остін Рассел заснував Luminar Technologies в 2012 році у віці 17 років. У підлітковому віці працював над проектами в області фотоніки і оптоелектроніки, розробляючи новий вид лідера для забезпечення безпечних допоміжних і автономних можливостей на автомобілях, вантажівках та робо-таксі.

Зараз Расселу 28 років, і він є наймолодшим у світі мільярдером, який зробив сам. Рассел також був стипендіатом Thiel Fellowship, mit Tech Review Innovators Under 35 і учасником Forbes 30 до 30.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com